top

Handledarutbildning Stockholm

handledarutbildning stockholmAvser du att komplettera dina körlektioner med privat övningskörning är det viktigt att ha koll på vad för slags regler som gäller. Sedan början på år 2006 är det nämligen lag på att alla handledare och elever ska gå en så kallad handledarutbildning (kallas även för introduktionsutbildning) innan ni kan övningsköra tillsammans. 

Självklart tillhandahåller vi på Stockholm City Trafikskola handledarutbildning i Stockholm – och vi har vanligtvis flera handledarkurser varje vecka, även på kvällar och helger. Du kan boka våra kurser direkt online och just nu kostar det bara 375 kr per person.

Handledarutbildning Stockholm, Vanliga Frågor & Svar

handledarutbildning
Vad krävs för att bli handledare?
För att bli godkänd för övningskörning måste följande grundkriterier vara uppfyllda för alla handledare.
– Du ska vara minst 24 år gammal
– Du ska ha vana av och skicklighet i att köra fordonet
– Ditt körkort ska vara utfärdat i Sverige eller i annan EES-stat
– De senaste 10 åren ska du minst haft körkort i minst 5 år för det fordon som övningskörningen avser.

Uppfyller du ovanstående grundkrav för behöver du först och främst gå en handledarutbildning och därefter ansöka om tillstånd att vara handledare. Handledarutbildingen kan du gå hos oss. Du hittar information om bokning och tider på den här sidan. Ansökan om handledarskap hittar du på den här sidan! (OBS! Denna skickar du in först när du har gått handledarutbildningen hos oss och fått godkänt!)

Vad innehåller utbildningen?
Handledarutbildningen tar normalt sett 3 timmar plus raster i anspråk. Under utbildningen går vi igenom vilket ansvar du har för övningskörningen, hjälper dig att planera och strukturera övningskörningen samt ger dig chansen att fräscha upp dina befintliga körkunskaper. Vi går också igenom vanliga fel och missuppfattning som kan uppstå mellan handledare och elev, samt ger tips på lämpliga utbildningsmiljöer.

Var någonstans håller ni er handledarutbildning?
I våra lokaler på Valhallavägen 73 (ungefär en minuts promenadavstånd från Tekniska Högskolans T-bana).

Hur bokar jag er handledarutbildning i Stockholm?
Att boka vår handledarutbildning i Stockholm är enkelt. Du klickar bara på boka-knappen här nedanför och väljer sedan tid och datum för din kurs.

HANDLEDARUTBILDNING STOCKHOLM? BOKA HÄR!

  • Klicka på knappen här nedanför för att boka din Handledarutbildning i Stockholm hos oss. Här hittar du även datum och tid för nästa lediga utbildningstillfälle.
  • Pris: 375 kr/person (Erbjudande just nu!)
  • Plats för utbildningen: våra lokaler på Vallhallavägen 73.
  • Frågor om vår Handledarkurs?  Välkommen att kontakta oss.

Några elevomdömen om kursen:

anna-mAnna M:

”Intressant kurs, faktiskt mycket mer än jag hade väntat mig. Jättetrevlig körskola med bra personal.”

lara-eLara E :

”Jag gick introduktionskursen idag på Stockholm city trafikskola. Kursen innehöll mycket bra information och hade en bra lärare som gjorde det intressant. Tack för givande tre timmar. Nu är jag taggad att ta körkortet! Bra pris dessutom. Rekommenderas starkt!”

armandoArmando K:

Bra föreläsning, roliga klipp som höll det intressant men också viktiga fakta som man inte visste om tidigare. Tiden gick fortare än väntat och jag tycker det var en bra kurs!

daniel-lDaniel L:

Billigaste alternativet jag hittade för en handledarkurs. Nöjd över hur smidigt och flexibelt det kunde va när man skulle boka och genomföra kursen. God kaffe o fik på det! Rekommenderas